Nevedkove dobrodružstvá : (Neznajki i jego druzej) - Nosov, Nikolaj Nikolajevič, 1908-1976 (Klub mladých čitateľov, 1971)
Nevedko s kamarátmi zažije rôzne neuveriteľné dobrodružstvá: postavia vzdušný balón, na ktorom letia do neznámych krajín, vozia sa na sódovkovom aute, oberajú ovocie, ktoré je v porovnaní s nimi neúmerne veľké. Naši hrdinovia si však poradia so všetkým. Okrem toho sú veľmi talentovaní: jeden hrá na rôzne hudobné nástroje, druhý maľuje, ďalší píše verše, iný je majstrom - mechanikom. A všetečný Nevedko by sa rád všetkému priučil. Spolu s ním sa podučia aj tí najmenší čitatelia.