Najmladší z rodiny - Križanová-Brindzová, Helena, 1922-1990 (Poslušné písmenká, 1988)
Knižka Najmladší z rodiny je určená čitateľom od 6 rokov, ilustroval ju Jozef Jaňák. Rozpráva príbeh o päťročnom Maroškovi, a o tom, ako sa mu žije v rodine, keď je zo všetkých najmladší.