Storočie šakalov : (Století šakalů) - Borovička, Václav Pavel, 1920-2004 (Periskop, 1987)
Autorov obľúbený žáner, v ktorom sa rád pohybuje a veľmi dobre ho pozná. V tejto knihe s 28 príbehmi ukazuje prácu francúzskej polície v boji s gangstermi po celej Francii. Veľmi pútavé a napínavé čítanie.