Pištáčik - Dušek, Dušan, 1946- (Poslušné písmenká, 1980)
Nádherná detská knižka slovenského spisovateľa Dušana Dušeka očarí snáď každé dieťa. Rozprávková kniha zoznámi malého čitateľa s príhodami Pištáčika a ďalších svojráznych obyvateľov mestečka Šaštín. Pištáčikove dobrodružstvá deti prežívajú ako svoje vlastné a krásny svet hrdinu sa zrazu stáva aj ich svetom. Príbehy pre staršie deti dopĺňajú skvelé ilustrácie Stana Dusíka.