Plamienok - Andričík, Juraj, 1937- (Poslušné písmenká, 1976)
Obsahuje 14 roztomilých rozprávok pre deti od siedmich rokov ako napr: Vŕbový hlások, Kamienok, Motýlik, Poľná cestička a poľný chodníček...