Makový mužíček - Nepil, František, 1929-1995; Šabíková, Viera; Paleček, Josef, 1932- (Košice Východoslovenské vydavateľstvo, 1983)
Knižka rozpráva o chudobnom starčekovi a starenke, ktorý žili v skromnom príbytku na kraji lesa. Na štedrý deň sa vyberie starček na jarmok aj keď nemajú žiaden meďák. Starenka priniesla starčekovi kapriu šupinku aj keď je to divné je z toho vynikajúca rybia polievka.Starček priniesol starenke zrniečko maku. Starenka trvá na tom, aby ho zasadili.Tak sa rýchlo stalo a mak rýchlo vyklíčil, rozkvitol a dozrel. A hľa uprostred makovičky stojí makový mužíček.
Pre čitateľov od 5 rokov.
Keywords: rozprávky autorské; fantazijné rozprávky; Nepil, František (český spisovateľ, 10.02.1929 Hýskov - 08.09.1995 Praha); ľudové rozprávky; próza; česká literatúra - texty; pre čitateľov od 5 rokov