Adam Vlčiak alebo knižka o priateľstve : (Adam Vučjak ili knjiga o prijateljstvu) - Hribar, Branko, 1930- (Mladé letá, 1981)
Najlepšie piecky sa skrývajú v nás. Sú to to tie pravé a dobré slová, ktoré v príhodnej chvíli kráčajú od naozajstného a dobrého kamaráta k naozajstnému a dobrému kamarátovi.