Princezná holubica: Rozprávky z Moravy a Sliezska : (Princezna holubice) - Heveši, Marián, 1947-; Hevešiová, Jana; Stopiak, Dušan, 1953-1991; Pišteyová, Eva (Otvor sa, rozprávka, 1986)
Súbor približuje v rozprávkach najrôznejších žánrov tematické bohatstvo moravských a sliezskych rozprávkových príbehov. Neopomína síce rozprávky klasické, avšak dôraz kladie na rozprávky novšie, a to hlavne na tie, ktoré bezprostredne nadväzujú na ľudovú tradíciu.