Ctihodní ľudia : (Gente di rispetto) - Fava, Giuseppe, 1925-1984 (Členská knižnica Pravda, 1981)
Strhujúci príbeh 32-ročnej učiteľky Eleny, ktorá prichádza na svoje nové pôsobisko a zároveň sa ocitá vo víre nečakaných a pre ňu ako aj pre políciu nepochopiteľných udalostí. Reťaz neobjasnených vrážd mužov, ktorí Elenu verejne urazili, spôsobí, že sa v očiach ľudí Elena začne javiť ako významná osoba. V skutočnosti sa však stáva nástrojom svojho zdanlivého ochrancu a obdivovateľa.