Riskantné remeslo - Francis, Dick, 1920-2010 (Tatran, 1993)
John Kendall, autor príručiek o prežití človeka v drsných podmienkach, stále čaká na vydanie svojho prvého románu. Stretáva sa s finančnými problémami, a preto ochotne prijíma ponuku významného dostihového trénera, aby spísal jeho životopis. Krátko pred jeho príchodom došlo k neúmyselnému zabitiu mladého dievčaťa a vyšetrovanie tejto záležitosti sa stalo inšpiráciou pre vraždu ďalšej mladé ženy. Hrdina, ktorý si svojho hostiteľa úprimne obľúbil, sa im snaží pomôcť a úspešne sa angažuje vo vyšetrovaní celej záležitosti. Čoskoro pochopí, že niektoré skutočnosti bude lepšie zabudnúť alebo ohrozia aj jeho život.