Riskantné remeslo - Francis, Dick, 1920-2010; Chovanová, Tamara, 1953-; Oravcová, Adriana, 1952- (Bratislava Tatran, 1993)
John Kendall, autor príručiek o prežití človeka v drsných podmienkach, stále čaká na vydanie svojho prvého románu. Stretáva sa s finančnými problémami, a preto ochotne prijíma ponuku významného dostihového trénera, aby spísal jeho životopis. Krátko pred jeho príchodom došlo k neúmyselnému zabitiu mladého dievčaťa a vyšetrovanie tejto záležitosti sa stalo inšpiráciou pre vraždu ďalšej mladé ženy. Hrdina, ktorý si svojho hostiteľa úprimne obľúbil, sa im snaží pomôcť a úspešne sa angažuje vo vyšetrovaní celej záležitosti. Čoskoro pochopí, že niektoré skutočnosti bude lepšie zabudnúť alebo ohrozia aj jeho život.
Keywords: romány autorské; detektívne romány; profesijné romány; dostihové prostredie; próza; Francis, Dick, vlastným menom Richard Stanley Francis (britský spisovateľ detektívnych románov. Tento bývalý džokej si získal dobré meno ako autor detektívok z dostihového prostredia, 31.10.1920 Lawrenny, Wales - 14.02.2010 Kajmanské ostrovy); anglická literatúra - texty