3x v sedle: Vlámanie. Smrť v stajni. Derby : (Break in, Bolt a Twice Shy) - Francis, Dick, 1920-2010 (Spoločnosť priateľov krásných kníh, 1990)
V príbehu Vlámanie sa mladý džokej snaží pomôcť svojej sestre v ťažkej životnej situácii. Po riskantnom pátraní odhalí vo svojom najbližšom okolí finančníka bez škrupuli, ktorý chce pomocou bulvárnych novín, ohováraním terorizovať a vydierať ľudí okolo seba. Pre autora úplne typický príbeh z prostredia anglických dostihov má v tomto prípade netradične poňatú milostnú zápletku. V príbehu Smrť v stajni zvažuje najlepší prekážkový jazdec, čo je a čo nie je pre neho dôležité, keď ho majiteľka koní požiada o pomoc proti nátlaku, ktorému je vystavený jej invalidný manžel. V príbehu Derby si bratia Jonathan, stredoškolský profesor fyziky a William, ktorý chodí do školy žijú ako mnohý iný ľudia. Až do chvíle, keď im náhoda postaví do cesty zločin. Pri svojom strete s bezohľadnosťou a násilím majiteľa herne a jeho syna však musia zmobilizovať sily a riskovať skutočne všetko. Svet počítačov, ktorý im bol donedávna cudzí, sa pre nich stáva nebezpečenstvom s mnohými tvárami.