Lotosová princezná : (Dádámašájer thale) - Mazumdár, Dakšinárandžan Mitra (Z rozprávky do rozprávky, 1981)
Tieto rozprávky sa často vysmievajú ľudskej naivite a hlúposti hrdinovia v nich neraz zvádzajú nerovné, ale víťazné boje s nadprirodzenými bytosťami. Mnohé rozprávky vychádzajú z každodenného života bengálskej spoločnosti. Prosto a presvedčivo vykresľujú túžbu jednoduchého bengálskeho človeka po živote v dostatku,odhaľujú jeho zmysel pre skutočnosť a pre česť, ukazujú jeho radosť zo života. Pozorný čitateľ sa dozvie mnoho o jeho zvykoch a mravoch, o tom, čo jedáva, čo si oblieka, čo má rád a čo sa mu nepáči.