Stretnutie pod hodinami : (Spotkanie pod zegarem) - Gordon, Barbara, 1935- (Labyrint, 1982)
Dej sa odohráva v malom poľskom mestečku. Odvíjajú sa osudy mladej aj staršej generácie, ich osudy. Pokoj mestečka rozvíri prepadnutie pôvabnú Kalinu Lekowsku, pokladníčku sporiteľského družstva a zoberie jej tašku s väčšou sumou. V mestečku je viacero ľudí, ktorým by sa táto suma zišla.