Stretnutie pod hodinami (Spotkanie pod zegarem) - Gordon, Barbara, 1935-; Heroldová-Znášiková, Jozefína; Longauer, Ľubomír, 1948-; Herman, Hviezdoslav, 1922-2000 (Bratislava Smena, 1982)
Dej sa odohráva v malom poľskom mestečku. Odvíjajú sa osudy mladej aj staršej generácie, ich osudy. Pokoj mestečka rozvíri prepadnutie pôvabnú Kalinu Lekowsku, pokladníčku sporiteľského družstva a zoberie jej tašku s väčšou sumou. V mestečku je viacero ľudí, ktorým by sa táto suma zišla.
Keywords: romány autorské; spoločenské romány; detektívne romány; kriminálne romány; Longauer, Ľubomír (slovenský maliar, grafik, vysokoškolský pedagóg, 02.06.1948 Banská Bystrica -); thrillery; próza; poľská literatúra - texty