Rozprávky - Jarunková, Klára, 1922-2005; Dicová-Ondrejková, Jarmila, 1940- (Bratislava Mladé letá, 1986)
Všetko, čo Klára Jarunková napísala, našla v živote, okolo seba. Vo všetkom, čo napísala, teda aj v rozprávkach, je aj kúsok vlastných zážitkov a skúseností. Rozprávky Kláry Jarunkovej nie sú o princoch a princeznách, ale o dnešných deťoch, nie sú o drakoch, čo žerú princezné, ale o psíkoch a mačičkách, čo hľadajú priateľov aj medzi ľuďmi. Sú aj o tom, že deti a dospelí si majú navzájom rozumieť, že ich nemajú spájať len veci, ale najmä skutočné ľudské slovo, reč. Preto sú to rozprávky nielen pre deti, ale aj pre dospelých.
Pre čitateľov od 6 rokov.
Keywords: rozprávky autorské; klasické rozprávky; próza; Jarunková, Klára, rodená Chudíková (slovenská prozaička, publicistka, autorka literatúry pre deti a mládež, bola najprekladanejšou slovenskou autorkou, 28.04.1922 Červená Skala, súčasť obce Šumiac - 11.07.2005 Bratislava); slovenská literatúra - texty; pre čitateľov od 6 rokov