Som ako mesiac - Michelangelo, Buonarroti, 1475-1564 (Kruh milovníkov poézie, 1975)
Knihu tvoria Michelangelova poézia, jeho listy, úryvky života. Poznámkový materiál čerpal Viliam Turčány z rozličných domácich i zahraničných zdrojov.