Pustatina : (Collected) - Eliot, Thomas Stearns, 1888-1965 (Slovenský spisovateľ, 1966)
V pustatine sa na základe legendy o hľadaní svätého grálu usiluje ukázať bezperspektívnosť súčasnej spoločnosti a kultúry, ktorá stratila kontakt s tradíciou a minulosťou. V celej pustatine sa radia obrazy premárnených síl nad touto kavalkádou márnosti stojí Tiresias, jednotiaca postava, ktorá je mementom večnosti ľudských pádov a neúspechov. Básnik neverí, že človek môže vlastnými silami dosiahnuť vykúpenie.