Ezopské bájky : (Corpus fabularum Aesopicarom) - Ezop: asi v 6. str. pred Kr (Máj, 1974)
Zbierka Ezopových bájok ktorú zo starogréckeho originálu preložila Etela Šimovičová. Ilustrácie k tejto knižke sú s použitím archívnych materiálov Ivana Popoviča. Anotácia: Knižka obsahuje známe ezopské bájky, kde hlavnými postavami sú zvieratá a na konci sa vždy dozviete krátke ponaučenie...