O kultúre a kultúrnosti s Miroslavom Válkom : Záznamy rozhovorov - Holečka, Emil, 1946-; Válek, Miroslav, 1927-1991 (Slovenský spisovateľ, 1987)
Knihu tvorí výber z besied o otázkach kultúry, ktorých väčšina sa odohrala na pôde Československého rozhlasu a odznela na stanici Bratislava. Zostavovateľ Emil Holečka zaradil do zväzku aj niektoré myšlienky z vlastných rozhovorov s Miroslavom Válkom.