O kultúre a kultúrnosti s Miroslavom Válkom Záznamy rozhovorov - Válek, Miroslav, 1927-1991; Holečka, Emil, 1946- (Bratislava Slovenský spisovateľ, 1987)
Knihu tvorí výber z besied o otázkach kultúry, ktorých väčšina sa odohrala na pôde Československého rozhlasu a odznela na stanici Bratislava. Zostavovateľ Emil Holečka zaradil do zväzku aj niektoré myšlienky z vlastných rozhovorov s Miroslavom Válkom.
Keywords: kultúra slovenská; kultúrnosť; názory; Holečka, Emil (slovenský poét, publicista, autor rozhlasovej tvorby, 01.01.1946 Kozárovce -); rozhovory; Válek, Miroslav (slovenský básnik, publicista, prekladateľ, kultúrny organizátor, politik, významný reprezentant modernej slovenskej poézie a autor literatúry pre deti a mládež, 17.07.1927 Trnava - 27.01.1991 Bratislava); spomienky; životopisy