Alfred Hitchcock ponúka príjemné zimomriavky (Alfred Hitchcock Presents: Stories To Be Read With the Door Locked) - Hitchcock, Alfred, 1899-1980; Herman, Hviezdoslav, 1922-2000; Jusková, Katarína, 1947-; Krupa, Viktor, 1936-; Oravcová, Adriana, 1952-; Žáryová-Brandoburová, Magda, 1927-2009 (Bratislava Slovenský spisovateľ, 1983)
Majster hororu ponúka čitateľom výber krátkych próz od najlepších autorov tohto žánru ľ počnúc strašidelnými poviedkami cez detektívne a kriminálne príbehy až po vedecko-fantastické a výrazné horory. Všetky vychádzajú z výbornej znalosti ľudskej povahy a jej slabostí...
Keywords: poviedky autorské; kriminálne poviedky; detektívne poviedky; thrillery; horory; próza; Hitchcock, Alfred, celým menom Sir Alfred Joseph Hitchcock (britský filmový režisér. Bol inovátorom v oblasti thrilleru a horroru. Patrí medzi najvýznamnejších režisérov všetkých čias, 13.08.1899 Londýn, Spojené kráľovstvo - 29.04.1980 Los Angeles, USA); Krupa, Viktor (slovenský jazykovedec, ktorý pracuje v oblasti všeobecnej a orientálnej jazykovedy, typológie, folkloristiky, japonistiky. Prekladá z orientálnych literatúr, najmä mytológiu a ústnu slovesnosť, 23.12.1936 Nové Mesto nad Váhom, Slovensko -); americká literatúra - texty; Žáryová, Magda ( prekladateľka umeleckej literatúry, ktorá sprostredkovala slovenským čitateľom diela významných amerických a britských autorov. * 22.02.1927 Bratislava, Slovensko - 31.01.2009 Bratislava, Slovensko)