Svadba pána Páva: Podľa srbského motívu (Die Hochzeut des Pfaus) - Könner, Alfred, 1921-2008; Ferková, Hana, 1927-2005; Ensikat, Klaus, 1937-; Števková, Mária, 1940- (Bratislava Mladé letá, 1976)
Podľa srbského motívu podáva Alfred Konner. Rozprávka o pávovi, o ktorom sa chýr rozniesol široko-ďaleko po celej krajine. Raz mu zišlo na um že sa chce oženiť. Či sa mu to podarilo, sa dozviete v knižke...
Pre čitateľov od 4 rokov.
Keywords: rozprávky autorské; ľudové rozprávky; rozprávky o zvieratách; Ensikat, Klaus (nemecký grafik a ilustrátor, * 16.januára 1937 v Berlíne -); próza; Ferková, Hana, rodená Strýčková (slovenská spisovateľka, prekladateľka, záujem litérárna veda. Nar. 13.12.1927 v Svrčinovci, Slovensko -); nemecká literatúra - texty; Števková, Mária (slovenská spisovateľka, editorka, prekladateľka, vydavateľka. Od roku 1972 bola redaktorkou vo vydavateľstve Mladé letá. V roku 1991 spolu s Danielom Hevierom založila vydavateľstvo BUVIK, špecializované na vydávanie umeleckej literatúry pre malé deti. * 25.03.1940 Medgyesegyháza, Maďarsko -); pre čitateľov od 4 rokov