Slovenské rozprávky, hádanky a rečňovanky - Chmelová, Elena, 1920-1995; Vodrážka, Jaroslav, 1894-1984; Šulc, Dušan, 1912-1996; Števková, Mária, 1940- (Mladé letá, 1983)
Ako sa malé deti najlepšie naučia svoj materinský jazyk? No predsa pomocou riekaniek, rapotaniek, vyčítaniek, pesničiek, detských hier a prvých rozprávok. Predkladaná kniha ponúka presne všetky tieto "pomôcky", v ktorých sa navyše nachádza aj životná múdrosť generácií. Tieto klenoty ľudovej tradície neuveriteľne ľahko učia deti kráse jazyka a prebúdzajú v nich krásny vzťah k vlastnému jazyku, a cez materinský jazyk i k národu. Táto kniha svojim spracovaním a obsahom patrí do zlatého fondu slovenskej tvorby pre deti.