Slovenské rozprávky, hádanky a rečňovanky - Chmelová, Elena, 1920-1995; Vodrážka, Jaroslav, 1894-1984; Šulc, Dušan, 1912-1996; Števková, Mária, 1940- (Bratislava Mladé letá, 1983)
Ako sa malé deti najlepšie naučia svoj materinský jazyk? No predsa pomocou riekaniek, rapotaniek, vyčítaniek, pesničiek, detských hier a prvých rozprávok. Predkladaná kniha ponúka presne všetky tieto "pomôcky", v ktorých sa navyše nachádza aj životná múdrosť generácií. Tieto klenoty ľudovej tradície neuveriteľne ľahko učia deti kráse jazyka a prebúdzajú v nich krásny vzťah k vlastnému jazyku, a cez materinský jazyk i k národu. Táto kniha svojim spracovaním a obsahom patrí do zlatého fondu slovenskej tvorby pre deti.
Pre čitateľov od 7 rokov.
Keywords: rozprávky autorské; ľudové rozprávky; rečňovanky; hádanky; rozprávky pre najmenších; didaktické rozprávky; próza; Chmelová, Elena (slovenská spisovateľka pre deti a mládež, redaktorka, prekladateľka, 02.11.1920 Budapešť, Maďarsko - 28.03.1995 Bratislava, Slovensko); Vodrážka, Jaroslav (český ilustrátor, grafik, maliar, výtvarný pedagóg, spisovateľ, 29.11.1894 Praha - 09.05.1984 Praha); slovenská literatúra - texty; Števková, Mária (slovenská spisovateľka, editorka, prekladateľka, vydavateľka. Od roku 1972 bola redaktorkou vo vydavateľstve Mladé letá. V roku 1991 spolu s Danielom Hevierom založila vydavateľstvo BUVIK, špecializované na vydávanie umeleckej literatúry pre malé deti. * 25.03.1940 Medgyesegyháza, Maďarsko -); pre čitateľov od 7 rokov