Estetika všedného dňa - Brožík, Vladimír, 1930-2008 (Križovatky, 1987)
Autor, známy estetik a teoretik kultúry populárnym štýlom vysvetľuje základné estetické pojmy a poukazuje na ich praktický obsah. Z obsahu: Dobré ráno. Kto pracuje a kto sa hrá. Stolček, prestri sa! Nemám čo na seba. Kde ju ľudia berú? Matematika versus estetika? Od krásy k umeniu. Umením k životu. Melodické nokturno, alebo diskotéka?...