Slečne Blandishovej netreba orchidey. Radšej ostať chudobný. Ja sa budem smiať naposledy : (No Orchids for Miss Blandish. I Would Rather Stay Poor. My Laugh Comes Last) - Chase, James Hadley, 1906-1985 (Zelená knižnica, 1984)
René Brabazon Raymond, autor píšúci pod pseudonymom CHASE, James Hadley, ale tiež aj pod menami James L. Docherty, Ambrose Grant, Raymond Marshall, je spisovateľom, v detektívkach ktorého je od samého počiatku známe, kto je vrah. Ale napriek tomu sú jeho knihy napínavé, pretože Chase vždy drží čitateľa v strehu, aby musel hádať čo sa stane ďalej. Tak je tomu aj v 3 príbehoch tejto knihy, ktoré preložili Katarína Jusková, Nina Dovinová a Hviezdoslav Herman