Zbohom, moja krásna. Žena v jazere : (Farewell, My Lovely. The Lady in the Lake) - Chandler, Raymond, 1888-1959 (Zelená knižnica, 1985)
Dva napínavé príbehy z pera klasika detektívneho románu Raymonda Chandlera. Tento predstaviteľ tvrdej školy sa vedome odklonil od schémy tadičnej anglickej detektívky. V príbehu Zbohom moja krásna Marlowe, vyšetruje vraždu muža, ktorý si ho najal ako svedka pri odovzdávaní výkupného za ukradnutý šperk. V príbehu Žena v jazere si majiteľ kozmetickej firmy najme Marlowa, aby objasnil zmiznutie jeho trochu extravagantnej manželky. Pre obidva príbehy sú spoločným menovateľom napätie, nečakané zvraty a prekvapujúce odhalenia.