Čarodejníkov dar : (Az aranyalmafa) - Benedek, Elek, 1859-1929; Balega, Alexander; Hanáková, Margita, 1945-; Zamborová, Marta, 1949- (Otvor sa, rozprávka, 1983)
Súhrn dvadsiatich rozprávok z rôznych krajín. A práve titul z fínskej rozprávky je aj názov celej tejto knihy.