Pán Poirot se vrací. Vražda Rogera Acroyda. Pět malých prasátek : (The murder of roger ackroyd. Five little pigs) - Christie, Agatha, 1890-1976 (Máj, 1976)
Dva detektívne romány pripomínajú autorkina detektíva Hercula Poirota. Prvý (vražda Rogera Acroyda) je z dvadsiatych rokov a prináša dráma z anglického vidieka. Druhý (Päť malých prasiatok) z tridsiatych rokov predstavuje dokonale premyslený prípad pátranie po starej vražde.