Zlo pod slnkom. Po pohrebe. Mačka medzi holubmi : (Evil under the sun, After the funeral, Cat among thr pigeons) - Christie, Agatha, 1890-1976 (Zelená knižnica, 1979)
Tri detektívky populárnej anglickej autorky, ktoré spája postava Hercula Poirota. Prvý príbeh sa odohráva v prímorskom prostredí noblesného hotela, v blízkosti ktorého na pláži objavia mŕtvu mladú ženu. Druhý sa odohráva na anglickom vidieku a dej posledného príbehu sa odvíja okolo hľadania dedičného pokladu orientálnych vládcov...