Dívka s talismanem: Kriminální příběhy - Jedlička, Ivan Milan, 1931-; Maršo, Milan; Tomáš, Jiří (Praha Novinář, 1988)
Alena přijela podle požadavku anonyma - s kabelkou přes rameno, v lehkém plášti, zvolna šla po peróně, měl jsem ji v dalekohledu jako na dlani...
Keywords: príbehy autorské; spoločenské príbehy; kriminálne príbehy; detektívne príbehy; Jedlička, Ivan Milan (český novinár a publicista. Jeho tvorba úzko súvisí s novinárskou profesiou a zahŕňa literatúru o odboji (Tri kontra gestapo - P. Kettner), cestopisné (Na mopedu k Beduínům) a kriminálnej. * 1931 Česko -); próza; česká literatúra - texty