Vrah hľadá alibi - Jelšavský, Ján (Obzor, 1966)
Sledujeme prácu vyšetrujúcich orgánov ktorá je neobyčajne zložitá. Sledujeme všetky kroky, chybné aj správne, nepriame dôkazy, zastieracie manévre previnilcov, ale takisto aj rutinovanú nápaditosť vyšetrujúcich orgánov.