Z rozprávky do rozprávky - Zmatlíková, Helena, 1923-2005; Seydl, Zdeněk, 1916-1978; Slobodová, Elena (Z rozprávky do rozprávky, 1988)
Kniha Z rozprávky do rozprávky obsahuje 60 zaujímavých rozprávok z celého sveta. Vybrala ich Eleonóra Gašparová a na kráse im pridala svojimi ilustráciami Helena Zmatlíková