Veľký pozdrav opici : (Zarjadka dľa chvosta) - Oster, Grigorij, 1947- (Mladé letá, 1986)
Dieťa, priveľmi neotáľaj, lebo vyrastieš a rozprávky o sloníkovi, opici, veľhadovi a papagájovi pre teba už nebudú natoľko zaujímavé. Tento sloník, papagáj, veľhad a opica žili v Afrike. Stretávali sa každý deň a vymýšľali spolu všelijaké zaujímavosti. Alebo sa iba zhovárali. Alebo opica spievala veselé pesničky a veľhad so sloníkom a papagájom ich počúvali a smiali sa. Alebo sa sloník na niečo múdro vypytoval a opica s papagájom a veľhadom mu odpovedali. Alebo sloník s opicou veľhada chytili, krútili ním ako švihadlom a papagáj cez veľhada-švihadlo veselo preskakoval. A všetkým bolo veselo, najmä veľhadovi. Sloník s papagájom, veľhadom aj opicou sa stále tešili, že sa poznajú a že sa spolu môžu hrať. Preto sa všetci začudovali, keď raz opica povedala... a čo povedala, sa už dozviete v knižke.