Viktorine zvony - Habovštiak, Anton, 1924-2004 (Osveta, 1974)
Kniha obsahuje 41 príbehov z okolia Oravy. Prvý príbeh,o viktoriných zvonoch, je o ženičke, ktorá už mala päťdesiat rokov a nevydala sa. Po rodičoch bola na Tomkuliakova, ale v dedine ju volali len Viktora, lebo ju tak krstili. Každý ju poznal v dedine, rada spievala a každému chodila pomáhať.