Viktorine zvony - Habovštiak, Anton, 1924-2004; Szabová-Štefunková, Alžbeta, 1941- (Martin Osveta, 1974)
Kniha obsahuje 41 príbehov z okolia Oravy. Prvý príbeh,o viktoriných zvonoch, je o ženičke, ktorá už mala päťdesiat rokov a nevydala sa. Po rodičoch bola na Tomkuliakova, ale v dedine ju volali len Viktora, lebo ju tak krstili. Každý ju poznal v dedine, rada spievala a každému chodila pomáhať.
Pre čitateľov od 11 rokov.
Keywords: rozprávky autorské; ľudové rozprávky; dedinské prostredie; oravské povesti; próza; slovenská literatúra - texty; Habovštiak, Anton (slovenský jazykovedec, dialektológ, slavista, spisovateľ, esejista, 22.09.1924 Krivá - 14.04.2004 Bratislava); Orava - oblasť (Slovensko); Orava - oblasť (Slovensko); pre čitateľov od 11 rokov