Go, aneb dvojí hra v pozadí : (Go, oder doppelspiel im untergrund) - Karau, Günter, 1929-1986 (Napětí, 1987)
Po viac ako dvadsiatich rokoch sa ohlási Jochen Neblingovi, bývalému agentovi špionážne centrály CIA z obdobia studenej vojny, sesternice Viola. Zdá sa, že ide o pokus znovu nadviazať prerušený kontakt. Súčasne je na berlínskej diaľnici nájdená ohorené neidentifikovateľná mŕtvola, u ktorej sú objavené kamene z hry go. Je to náhoda, alebo obe udalosti spolu súvisia? A akú úlohu tu majú hracie kamene? Napínavý špionážne dej s detektívnou zápletkou obsahuje záverom návod, ako sa naučiť prastaré japonsko-čínskej hre go.