Go, aneb dvojí hra v pozadí (Go, oder doppelspiel im untergrund) - Karau, Günter, 1929-1986; Dvořáček, Peter; Petráček, Jiří, 1941-; Poková, Alena (Praha Naše vojsko, 1987)
Po viac ako dvadsiatich rokoch sa ohlási Jochen Neblingovi, bývalému agentovi špionážne centrály CIA z obdobia studenej vojny, sesternice Viola. Zdá sa, že ide o pokus znovu nadviazať prerušený kontakt. Súčasne je na berlínskej diaľnici nájdená ohorené neidentifikovateľná mŕtvola, u ktorej sú objavené kamene z hry go. Je to náhoda, alebo obe udalosti spolu súvisia? A akú úlohu tu majú hracie kamene? Napínavý špionážne dej s detektívnou zápletkou obsahuje záverom návod, ako sa naučiť prastaré japonsko-čínskej hre go.
Keywords: romány autorské; spoločenské romány; špionážne romány; detektívne romány; Karau, Günter (nemecký spisovateľ , a to najmä vo východnej prostredníctvom série kníh známych problémov z nedávnej histórie. * 20.04.1929 v Berlíne - ć 26.04.1986 Berlín); thrillery; próza; nemecká literatúra - texty