Zlatý srnec : (Der goldne rehbock) - Bechstein, Ludwig, 1801-1860 (Otvor sa, rozprávka, 1983)
V knihe nájdete devätnásť krátkych rozprávok nemeckého autora Ludwiga Bechsteina, v ktorých opisuje ľudí aj zvieratá.