Povinný priestor - Holečka, Emil, 1946- (Mladá tvorba, 1986)
Prvú samostatnú básnickú zbierku vydal pod názvom Povinný priestor. Predstavil v nej prierez dovtedajšej básnickej tvorby, vznikajúcej postupne, v priebehu rokov. Stretajú sa v nej verše so spomienkovými motívmi a básne o súčasnosti.