Ja, Rudolf Dilong, trubadúr: Výber z exilovej tvorby - Dilong, Rudolf, 1905-1986 (Exilová a krajanská literatúra, 1992)
Výber z epigramatickej a aforistickej tvorby R. Dilonga vyšiel po prvý raz roku 1974 v zahraničí. Dielo dokladá spisovateľskú erudíciu autora, zručnú prácu so slovom, lapidárny humor. Stlmené slovíčko potvrdzuje brilantné zvládnutie týchto žánrov. Ide o texty a myšlienky, prvý raz publikované na Slovensku, ktoré majú nielen svoj pôvab a šarm, ale aj nadčasovú platnosť.