Ja, Rudolf Dilong, trubadúr: Výber z exilovej tvorby - Dilong, Rudolf, 1905-1986; Cabadaj, Peter, 1966-; Kalina, František ml., 1953-1999; Sokolík, Igor (Martin Matica slovenská, 1992)
Výber z epigramatickej a aforistickej tvorby R. Dilonga vyšiel po prvý raz roku 1974 v zahraničí. Dielo dokladá spisovateľskú erudíciu autora, zručnú prácu so slovom, lapidárny humor. Stlmené slovíčko potvrdzuje brilantné zvládnutie týchto žánrov. Ide o texty a myšlienky, prvý raz publikované na Slovensku, ktoré majú nielen svoj pôvab a šarm, ale aj nadčasovú platnosť.
Doslov: Bibliografia knižných prác Rudolfa Dilonga.
Keywords: básne autorské; lyrické básne; meditatívne básne; katolícka moderna; náboženské básne; spoločenské básne; exilové básne; krajanské básne; Dilong, Rudolf (slovenský spisovateľ, dramatik, publicista, básnik katolíckej moderny, katolícky kňaz, člen františkánskeho rádu. * 01.08.1905 Trstená, na Orave, Slovensko - ć 07.04.1986 Pittsburgh, USA); poézia; slovenská literatúra - texty