Čarovný kožuštek : (Kincskereso kiskodmon) - Móra, Ferenc, 1879-1934 (Mladé letá, 1988)
Aj v čarovnom kožušteku ožívajú pred nami autorove zážitky z detstva. Hrdina knihy malý Greško túži nájsť poklad ako rozprávkový Aladin, o ktorom čítal. Otec mu preto sľúbi čarodejný kožúšok, ktorý mu bude vo všetkých ťažkostiach na dobrej pomoci a nakoniec ho dovedie aj k pokladu.