Dobré dni Janka Pánka - Romanovský, Ján, 1916-1989 (Mladé letá, 1983)
Janko Pánko bol od narodenia uplakanec a bojko. Otec mu zomrel v 1. svetovej vojne a tak vyrastal iba s mamou. Bol v dome jediný chlap, pravda večne uplakaný chlap... Čo všetko zažije, to sa už dočítate v tejto knižke.