Deti sa hrajú vonku : (Deca igrajat van) - Danailov, Georgi, 1936- (Mladé letá, 1975)
Radi rozprávame deťom rozprávky. Rozprávame im, lebo rozprávkami sa pred nimi ospravedlňujeme za to, že svet, ktorý sme pre ne pripravili, ešte vždy nie je taký, aký si oni zaslúžia. Ospravedlňujeme sa, a deti nám odpúšťajú. Preto nás tak často prosia, aby sme im rozprávali rozprávky, ktoré už aj tak dávno vedia naspamäť...