Deti sa hrajú vonku (Deca igrajat van) - Danailov, Georgi, 1936-; Opálená, Anna; Ondreička, Karol, 1944-2003; Baricová, Gusta (Bratislava Mladé letá, 1975)
Radi rozprávame deťom rozprávky. Rozprávame im, lebo rozprávkami sa pred nimi ospravedlňujeme za to, že svet, ktorý sme pre ne pripravili, ešte vždy nie je taký, aký si oni zaslúžia. Ospravedlňujeme sa, a deti nám odpúšťajú. Preto nás tak často prosia, aby sme im rozprávali rozprávky, ktoré už aj tak dávno vedia naspamäť...
Pre čitateľov od 9 rokov.
Keywords: príbehy autorské; dobrodružné príbehy; príbehy o deťoch; próza; bulharská literatúra - texty; Danailov, Georgi (bulharský spisovateľ. * 08.01.1936 v Sofii, Bulharsko -); Ondreička, Karol (slovenský akademický maliar, grafik, ilustrátor, pedagóg, 23.04.1944 Čachtice - 10.11.2003 Bratislava); pre čitateľov od 9 rokov