Braček a sestrička - Jančová, Mária, 1908-2003 (Klub mladých čitateľov, 1980)
Príbehy o bratovi-prvákovi, ako pokazil hrací obraz, a hneď za tým, ako vložil do vriacej vody teplomer. Ale braček nerobil len zlé veci, ale aj dobré. Vytiahol svoju sestričku z vody, keď z plte spadla do rieky, našiel ju, keď v hore zablúdila pri hľadaní konvaliniek a chodili spolu na čučoriedky a na lieskovce a on vždy objavil najlepšie miesto...