Braček a sestrička - Jančová, Mária, 1908-2003; Kraicová, Viera, 1920-2012; Gašparová, Eleonóra, 1925-2010 (Bratislava Mladé letá, 1980)
Príbehy o bratovi-prvákovi, ako pokazil hrací obraz, a hneď za tým, ako vložil do vriacej vody teplomer. Ale braček nerobil len zlé veci, ale aj dobré. Vytiahol svoju sestričku z vody, keď z plte spadla do rieky, našiel ju, keď v hore zablúdila pri hľadaní konvaliniek a chodili spolu na čučoriedky a na lieskovce a on vždy objavil najlepšie miesto...
Pre čitateľov od 6 rokov.
Keywords: príbehy autorské; príbehy o deťoch; próza; slovenská literatúra - texty; Jančová, Mária, obč. m. Terézia Hečková (slovenská spisovateľka, manželka spisovateľa Františka Hečku. * 25.12.1908 Oravský Podzámok-Dolná Lehota - ć 20.08.2003 Bratislava); Kraicová, Viera (slovenská výtvarníčka, maliarka, grafička a knižná ilustrátorka. * 05.07.1920 Modra, Slovensko - 29.04.2012 Bratislava, Slovensko); Gašparová, Eleonóra, rod. Zmatlíková (slovenská spisovateľka pre deti a mládež, autorkou scenarov televiznych, filmových a rozhlasových inscenacii, 31.08.1925 Opatovce nad Žitavou - 06.07.2010 Bratislava); pre čitateľov od 6 rokov