Branko a Žltochvost - Lenčová, Božena, 1937- (Mladé letá, 1983)
Kniha je zaujímavá svojím osudom, keď pôvodne bola zamýšľaná ako večerníčkový seriál, no tvrdosť normalizácie, ktorá Boženu Lenčovú spolu s mnohými inými takmer zákonite musela postihnúť, umožnila iba knižku. Napokon sa však predsa zrodil aj televízny seriál večerníčkov a dožil sa niekoľkých repríz.